10 questions with casting director Bram Bierkens

30/05/2022

In "10 questions with..." zetten we iedere maand een willekeurige medewerker in de kijker.

Vandaag maken we kennis met een duizendpoot die - letterlijk - nooit stilzit, altijd voor meer wil gaan en dat steeds met een glimlach op zijn gezicht. Bram Bierkens is al van kleins af aan gebeten door de TV-wereld en, dankzij zijn jarenlange ervaring, vervult hij nu zelf met trots de rol van casting director bij Banijay Belgium.

 1. Hi Bram, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Ik ben Bram Bierkens: 35 lentes jong, creatieve duizendpoot en afkomstig uit de stille Kempen. Momenteel woon ik in het bruisende Antwerpen, ben ik papa van naaktkatje Moomin en vriend van danser en choreograaf Raf Van Puymbroeck. Daarnaast ben ik de trotse organisator van Mr. Gay Belgium en manager van de High Heels formatie Trinxx.

  En alsof dat nog niet genoeg is, ben ik al meer dan 15 jaar actief in de sector. Meer bepaald in het zoeken, casten en begeleiden van kandidaten. Had ik al gezegd dat ik me soms (bijna altijd) een duizendpoot voel?

 2. Hoe ben je bij Banijay Belgium terechtgekomen?

  Ik had eerder in mijn carrière al met en voor Isabelle Dams gewerkt, de vrouw die nu al een tijdje aan het roer staat van Banijay Belgium als CEO. De samenwerking verliep steeds ontzettend vlot en ik heb altijd met veel plezier voor haar gewerkt. Ik was dan ook enorm blij toen onze paden elkaar opnieuw kruisten. Niet veel later ben ik gestart met de ontwikkeling en casting van 'Jonge Wolven', en ondertussen ben ik al meer dan 2 jaar actief bij Banijay. Time flies!

 3. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Zoals de meeste mensen die kandidaten casten en begeleiden start elke dag met het beantwoorden van héél wat sms'en en berichten op Whatsapp en social media. Nadien volg ik verder mijn mailbox op, en naargelang bij welke productie ik op dat moment aan het werk ben, begin ik te bellen met kandidaten, plan ik casting gesprekken in, ga ik op huisbezoeken... Eigenlijk stopt de job nooit.

 4. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay Belgium?

  Je hebt de kans om jezelf te zijn, je visie te delen, mee te kunnen en mogen denken... Er wordt ook écht naar je geluisterd en naast hard werken voor het bedrijf heerst er ook de flexibiliteit om andere projecten en talenten buitenshuis te ontwikkelen en uit te voeren.

 5. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Energiek, luidruchtig en rechtuit.

 6. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor? Gaan jouw eerste stappen richting het koffiezetapparaat, rol je er rustig in door eerst je mailbox te overlopen of pen je meteen een to-do list neer?

  Ik installeer mij eerst aan mijn bureau, start mijn Macbook op en ga dan meteen richting het koffiezetapparaat. In tegenstelling tot mijn collega's niet om koffie te nuttigen, maar bij mij is thee mijn go to drankje. Sinds er een nieuw assortiment van thee op kantoor is, ben ik helemaal in mijn element. 😉

 7. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Ik kan mensen snel op hun gemak doen voelen, en dat is niet alleen super handig maar ook waanzinnig belangrijk in deze job. Zo halen we het beste en het meeste uit elke kandidaat/deelnemer.

  En als echt alles er eens uit moet, begin ik steevast te zingen. Niet echt een verborgen talent, want alles is te vinden op YouTube. Maar er zijn vast een aantal onder jullie die dat nog niet wisten!

 8. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Normaal gezien zou ik antwoorden: "Met niemand, want ik doe mijn functie al 15 jaar en ben ontzettend blij in deze rol." Maar oké, als ik dan toch iemand zou moeten kiezen, wil ik wel eens een dagje de rol van CFO ervaren. Normaal gezien sta ik vrij ver van het financiële luik achter een programma, maar puur uit interesse zou ik wel eens willen weten hoe dat allemaal in elkaar zit.

 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote (spannend, feestelijk, uitdagend, happy... whatever!) uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  Ik heb al enorm veel leuke en speciale momenten meegemaakt bij Banijay Belgium, maar er is één moment dat me voor altijd zal bijblijven. De trip naar Londen voor het programma 'Jonge Wolven' was er één uit de duizend.

  Op een avond hadden we het idee om na de opnames met de cast het nachtleven in te duiken. Zonder al te veel nadenken kwamen we terecht in een privé club waar de camera van onze gsm aan de ingang instant werd afgeplakt en mensen €3000 betalen voor een tafeltje (belangrijk detail: zonder drank). De 'optredens' die we daar te zien kregen lieten ook niet veel aan de verbeelding over.

  Wat bleek nu? De dag ervoor zaten Justin Bieber en de jongens van One Direction aan diezelfde tafel. De jongen wolven hadden ons dus meegenomen naar een plaats waar wereldsterren komen. Een avond die eindigde in een stressmoment, want de helft van mijn crew werd de volgende ochtend uiteraard niet op tijd wakker. En wie was er verantwoordelijk om iedereen op tijd op de Eurostar richting België te zetten? Anyway, what happens in Londen... 😉

 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Het is een enorm fijn bedrijf met een waaier aan mooie en uiteenlopende TV-programma's. Ik begeef mij in een nest van creatieve mensen met een hart voor TV maken, en het is lang geleden dat ik me nog eens écht thuis heb gevoeld in een bedrijf. Ik kan hier helemaal mezelf zijn, en dat voelt geweldig."Het is lang geleden dat ik me nog eens écht thuis heb gevoeld in een bedrijf. Ik kan hier helemaal mezelf zijn."
— Bram Bierkens