10 questions with creative mind Angel Redondo

28/07/2023

In "10 questions with..." zetten we regelmatig een willekeurige medewerker in de kijker.


Next up: creatieve geest Angel Redondo. Ook wel gekend als 1/2 van Kurkdroog, een Antwerps komisch duo dat naam maakte met hun scherpe, snelle en sarcastische humor die ze verwerken in interviews en sketches. Naast Kurkdroog komt Angel ook origineel uit de hoek op de Banijay-vloer, en als hij dan nog wat tijd over heeft staat hij op het veld bij de beste caféploeg van het land 'Bar Salon'. Om nog maar te zwijgen van zijn fascinatie voor de voetbalclub Real Madrid en zijn man-crush Sergio Ramos... 1. Hi Angel, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Hi! Ik ben ondertussen iets meer dan 2 jaar onderdeel van de comedy cel. In mijn handtekening staat dan ook 'Creative & Idea', wat betekent dat ik mij vooral richt op nieuwe concepten bedenken. Daarnaast help ik redactioneel waar nodig voor elke 'comedy' insteek.

  En, moest de intro nog niet genoeg prijsgeven over mijn privéleven: geef mij maar een goede streep hiphop-muziek of een oude sitcom zoals Seinfeld, Frasier of Everybody Loves Raymond. Ziezo, now you know.

 2. Hoe ben je bij Banijay Belgium terechtgekomen?

  Door de jarenlange content van Kurkdroog waren Toon en ik online intussen een gevestigde waarde geworden. Zo zijn we ook een keer op bezoek geweest bij de podcast 'Welcome to the AA' van Andries Beckers en Alex Agnew. Andries werkte op dat moment al bij Banijay Belgium en hij wist dat ze op zoek waren naar vers bloed. Toen heeft hij voor ons een lans gebroken, en de rest is geschiedenis.

 3. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Goh, dat kan ik onmogelijk zeggen... Elke werkdag is anders, en dat maakt het net zo leuk. Een dag kan bestaan uit brainstormen, schrijven, monteren, plannen, programma's bekijken, research doen... Kortom, allemaal toffe dingen.

 4. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Knapper op Instagram!

 5. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor? Gaan jouw eerste stappen richting het koffieapparaat, rol je er rustig in door eerst je mailbox te overlopen of pen je meteen een to-do list neer?

  Mijn eerste stop is spijtig genoeg de drankautomaat, zodat ik mijn nodige suikers kan binnenkrijgen. Daarna tap ik wat slechte moppen met enkele gelijkgestemden en dan vliegen we erin. First things first, dus.

 6. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Ik weet belachelijk veel over de artiest Eminem.

 7. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een personage/persoon uit één van onze programma's, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Alex Agnew, want ik sta ook niet met een bril. Het enige verschil is dat hij de bril wel draagt en dat ik zelfkennis heb. Maar, oké, de allergrootste vergelijking is dat wij de wereld beiden bekijken door een komische bril.

 8. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Met Dirk, onze CFO, want ik wil eens met zijn hondje gaan wandelen. Nee, serieus, ik zou niets anders willen doen dan ideeën bedenken en creatief bezig zijn. Alhoewel... Nu ik al ervaring heb opgedaan bij Onderhuids en De Buurtpolitie mogen ze mij altijd bellen om een hoofdrol in Familie te vertolken. Als seriemoordenaar, of zo.

 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote (spannend, feestelijk, uitdagend, happy... whatever!) uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  Het klinkt misschien cliché, maar de dag dat ik bij Banijay mijn contract tekende voelde voor mij als thuiskomen. Ik kan hier volledig mezelf zijn, en ik had meteen het gevoel dat ik in deze creatieve omgeving eindelijk op mijn plaats zat.

 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Omdat wij de tofste bende van heel het land zijn, hé. Wat is dat nu voor een vraag?

"'s Ochtends bezoek ik allereerst de drankautomaat om nadien een aantal slechte moppen te tappen. First things first."
— Angel Redondo