10 questions with creative producer Wim Feyaerts

07/02/2022

In "10 questions with... " zetten we iedere maand een willekeurige medewerker in de kijker.

Dit keer maken we kennis met Wim Feyaerts, voormalig regisseur die vandaag de rol van Creative Producer op zich neemt. Een vaste en onmisbare waarde binnen het krachtige kernteam van 'Familie'.

 1. Hi Wim, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Mijn functie als Creative Producer zou je ook kunnen omschrijven als creatief manager van 'Familie'. Die creativiteit behelst diverse aspecten zoals het ontwikkelen van een langetermijnvisie, op zoek gaan naar juist schrijftalent, het opvolgen van de dagelijkse verhaallijnen en het casten van vaste en gastrollen. Ook bekijk ik mee welke merken we op een organische manier in het programma kunnen integreren en ben ik het aanspreekpunt tussen de zender en Banijay. Ik verzorg mee de PR en volg de social mediakanalen en de jaarlijkse webserie op.

  Kort samengevat werk ik het meest samen met de line-producer, creative director, de account- en salesmanagers van DPG Media en de hoofdschrijvers van Familie.

 2. Hoe ben je bij Banijay Belgium terechtgekomen?

  'Familie' werd voordien geproduceerd door de zender VTM zelf. Drie jaar geleden heeft Banijay Belgium de productie overgenomen en werd Lint de nieuwe thuisbasis voor iedereen. Voor we het wisten maakten we deel uit van één van de grootste internationale productiehuizen.

 3. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Zowel maandag als dinsdag bestaat uit meetings, castings en een visie van een aantal afleveringen. Woensdag worden de weeklijnen of verhaalbeats voorbereid.

  Op donderdag wordt dan weer de ruwe structuur van 5 aflevering in elkaar geschoven en net voor het weekend voorzie ik de 5 synopsissen van de persoonlijke notes of feedback. Van een vaste structuur gesproken!

 4. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay Belgium?

  Werken voor zo’n groot productiehuis geeft je vleugels. Door de verschillende fictie en non-fictie producties die binnen de Banijay groep gemaakt worden loop je veel creatief talent tegen het lijf. Het uitwisselen van ideeën geeft vaak nieuwe zuurstof en inspiratie.

 5. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Diplomatisch, positief en humor.

 6. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor?
  (Gaan jouw eerste stappen richting het koffieapparaat, rol je er rustig in door eerst e-mails te checken of pen je meteen een to-do list neer?)

  Mijn mails check ik thuis tijdens mijn kort ontbijt, dus dat is 's morgens al van de baan. Eens op kantoor start ik mijn Macbook op en haal dan nog snel een glas water voor ik er volledig invlieg. Het gebeurt wel dat ik onderweg een aantal collega’s tegenkom, in een gesprek verwikkeld raak en plots besef dat er nog veel werk op mij staat te wachten.

 7. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Het is ondertussen al enkele jaren jaren geleden maar ooit heb ik nog competitie snooker gespeeld, én ik was redelijk goed. Ondanks er in de greenroom een golfbiljart staat heb ik hier nog niet op gespeeld. Ik denk dat ik niet meer durf... ☺

 8. Als je jezelf zou moeten vergelijken met één personage uit Familie, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Wat een moeilijke vraag! Als creative moet ik mij uiteraard kunnen identificeren met elk personage. Werkgerelateerd ruik ik een klein beetje naar Lars, alhoewel ik ook wel echt eens graag Benny zou willen zijn.  

 9. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Hiervoor was ik vooral actief als regisseur en soms mis ik dat wel eens. De totale focus op het hier en nu van een scène, samen met cast en crew, kan enorm veel voldoening geven.

 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Je voelt dat er binnen de Banijay groep zeer veel mogelijkheden zijn om je creatief ei te leggen. Het is een kweekvijver van talent en dat wil je niet missen natuurlijk!


"Werken voor zo'n groot productiehuis geeft je vleugels."
— Wim Feyaerts