10 questions with production assistant Laura Kennes

07/03/2022

In "10 questions with... " zetten we iedere maand een willekeurige medewerker in de kijker.

Meet Laura Kennes: een jonge 'spring-in-'t-veld' die geen seconde terugdeinst voor een uitdaging. Sinds kort maakt ze deel uit van het Banijay Belgium-team als Production Assistant, en verruimt ze met veel gedrevenheid haar blik op een wereld achter de schermen.

 1. Hi Laura, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Laura aka busy bee, you can find me in art galleries, that friend that documents everything & Production Assistant. 

  Binnen Banijay werk ik in een soort van hybride functie en ben ik multi-inzetbaar. Dit maakt dat ik mag meewerken aan tal van producties. Wat ik precies doe varieert dus ook van productie tot productie. Denk maar aan de zoektocht naar locaties, activiteiten en figuranten, het voorzien van rekwisieten, het assisteren tijdens opnames en al het administratieve gebeuren daarrond.

  In een notendop draag ik bij aan de dagdagelijkse ondersteuning van het gehele productieproces.

 2. Hoe ben je bij Banijay Belgium terechtgekomen?

  Afgelopen zomer kwam ik via mijn netwerk bij Banijay terecht voor een heel kort project. Een maand later keerde ik terug en plots kreeg ik de kans om te blijven. Voor écht. Ik heb geen moment getwijfeld!

 3. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Elke dag, en ook elke productie is anders. In de preproductie kan je mij vaak op kantoor vinden. Eenmaal de opnames starten, kan je mij vinden op de set. Het fijne aan de job is dat je soms op de gekste plaatsen terechtkomt en steeds nieuwe mensen ontmoet.

 4. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay Belgium?

  Er heerst een gemoedelijke golf van hartelijkheid, gastvrijheid en openheid. Er is niets mooier dan een plaats ontdekken waar 'newbies', zoals ik, de kans krijgen om te groeien, en dat samen met mensen met jarenlange ervaring. Mijn job is daarnaast ook ontzettend gevarieerd, en dat maakt het keer op keer uitdagend.

 5. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Enthousiast, inventief en doorzetter.

 6. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Bloemschikken! In de lente van 2021 ging ik op een dag een handje helpen bij een floriste in de buurt. Sindsdien grijp ik elke speciale gelegenheid om kleurrijke boeketjes in elkaar te knutselen. Dit is met zekerheid één van de beste manieren om mijn creatief ei kwijt te kunnen.

 7. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een personage/persoon uit één van onze programma's, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Wat een moeilijke vraag, seg... Ik denk dat ik mezelf het meest herken in Raia Maria-Laura uit Jonge Wolven (voor wie niet meteen mee is: dit is een docureeks over het leven van jonge ondernemers). We zijn beiden ambitieus, hebben een groot pak doorzettingsvermogen én zijn enorm geïnspireerd door fotografie.

 8. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Ik zou wel eens een dag willen ruilen met een set dresser. Verschillende interieurs aankleden en designen van A tot Z lijkt me een interessante en creatieve uitlaatklep.

 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote (spannend, feestelijk, uitdagend, happy... wat dan ook!) uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  In één van mijn eerste weken bij Banijay ging ik een luchtje scheppen op het terras. Nietsvermoedend wou ik na een tijdje weer richting mijn bureau wandelen, maar voor ik het goed en wel besefte had ik mezelf buitengesloten. De terrasdeur moest blijkbaar geopend worden met een code. Gelukkig had ik mijn GSM op zak en kon ik Ruth inschakelen om me te bevrijden. Waar collega's al niet goed voor zijn... 😉 (Nogmaals bedankt Ruth!)

 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  De diverse producties, de mensen, de sfeer, de koffiemachine… Iedereen is gastvrij en staat altijd paraat om elkaar te helpen. Je wordt ondergedompeld in een inspirerende omgeving en je krijgt de ruimte om je eigen unieke zelve te zijn. Vooral dat laatste vind ik enorm belangrijk.


"Ik herken mezelf erg in Raia Maria-Laura van Jonge Wolven. Beiden ambitieus en geïnspireerd door fotografie."
— Laura Kennes