10 questions with runner Johan Houben

15/12/2023

In "10 questions with..." zetten we regelmatig een willekeurige medewerker in de kijker.


Maak deze week kennis met Johan Houben: onze vertrouwde Familie-runner, trotse man van Daisy Thys en gewillige babysitter van hun hond Trixie. Wanneer hij niet op de baan bolt voor zijn job, holt hij met groot plezier zijn vrouw achterna richting voorstellingen en premières. En dat bijhorend feestje achteraf? Dat wordt dan ook zelden geskipt. 1. Hi Johan, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Hi! Mijn job houdt simpelweg in: "runner" zonder "show". En, je kan mij een ancien in het vak noemen want ik werk al 33 jaar voor Familie. De jaren daarvoor werkte ik ook al voor alles wat je op VTM Gold kan terugvinden. Toen de dieren nog spraken, dus. 😉

  Ik hou me vooral bezig met alles wat wielen heeft en vervoerd moet worden. Dan heb ik het over herstellingen, keuringen, vervoeren van mensen, zaken, en zelfs dieren als het moet. Ik ondersteun ook de mensen op locatie en ga bijvoorbeeld met de mobilhome op pad zodat de acteurs en de mensen van styling en make-up geen koude hoeven te lijden, droog kunnen zitten, enzovoort.

  Soms word ik ook wel eens opgetrommeld door andere collega's die niets met Familie te maken hebben. Kortom, sterk in lomp werk!

 2. Hoe ben je bij Banijay Belgium terechtgekomen?

  Mijn ex-schoonvader was the founding father van Familie en andere reeksen van de begindagen van VTM... In al die reeksen had ik een bescheiden aandeel, dus voor diegenen die hun gewijde TV-geschiedenis een beetje kennen is de link naar Banijay snel gelegd.

 3. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Hoe mijn werkdagen er zoal uitzien? Goh, zo verschillend als je je maar kan voorstellen. Regelmaat bestaat niet, en een vast begin- of einduur ken ik ook niet. Voor televisie werken, dat is flexibiliteit gegarandeerd! 😉

 4. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay?

  Dat is redelijk gemakkelijk! De afwisseling van het totale pakket plus alles wat er onverwacht kan bijkomen. Dat houdt de spanning erin!

 5. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Dat laat ik aan anderen over...

 6. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor? Gaan jouw eerste stappen richting het koffieapparaat, rol je er rustig in door eerst je mailbox te overlopen of pen je meteen een to-do list neer?

  Ofwel vind je mij terug op de E19 om mijn klantjes op te halen, ofwel ben ik de mobilhome aan het inladen, en route of andere taken aan het inplannen en uitvoeren. Wie zal het zeggen?

 7. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Niet echt hidden (of toch niet voor sommigen): ik leef me graag uit op de piano! Iets anders dat écht hidden is? Geen commentaar... Anders is het niet meer 'hidden', hé! Maar allez, als je het echt wilt weten... Ik kan mijn neusgaten afsluiten met mijn bovenlip. Nu jij!

 8. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een personage/persoon uit één van onze programma's, wie zou dat dan zijn en waarom?

  Een met mij te vergelijken personage uit Familie? Dat is er nooit geweest, want ik denk dat dat een te complex figuur zou zijn!

 9. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Met niemand! Tenzij er een pianist in loondienst rondloopt, maar ik dacht van niet. 😉

 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Voor het eten! En ik hou ook van de mix van karaktertjes met wie je mag omgaan. Mega fijn!

"Je kan mij gerust een ancien in het vak noemen, want ik werk al 33 jaar voor Familie." — Johan Houben