10 questions with senior editor Thierry Bervoets

21/10/2022

In "10 questions with..." zetten we iedere maand een willekeurige medewerker in de kijker.

Hoe je het ook draait of keert, 'Familie' zou 'Familie' niet zijn zonder zijn vertrouwde crew. En laten we daarbij ook de monteurs niet vergeten, want zij zijn de uitverkorenen die dag in dag uit terug te vinden zijn in een donkere montagekamer. Wat niet per se aantrekkelijk klinkt voor velen, is dat voor onze senior monteur Thierry Bervoets wel. Benieuwd? Read more!

 1. Hi Thierry, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Gegroet! Thierry is de naam. Geboren en getogen in Mechelen, waar ik ook al een aantal jaren woon met mijn vriendin. Sinds drie jaar ben ik ook fiere papa van een zoontje!

  In hoofdzaak ben ik dagelijks bezig met het verknippen van onze daily 'Familie', maar ik ben ook inzetbaar als knipper voor andere producties. Momenteel staat bijvoorbeeld het tweede seizoen van Expeditie Gooris op mijn to-do lijst. Met meer dan tien jaar op de teller word ik ook stilaan aanschouwd als deel van het meubilair bij Familie.

 2. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  In het algemeen zien mijn dagen er vrijwel hetzelfde uit. Veel is afhankelijk van de fase waarin het project op dat moment zit maar het heeft altijd met beeldmontage te maken. Gelukkig maar, want meetings zijn niet mijn favoriete bezigheid. Meestal ben ik bezig met een basismontage of bekijk ik of en waar er muziek in een montage moet gezet worden. Nadien overloop ik correcties met de regisseur/producer of komen we al aan bij het finaal afkloppen van een aflevering. Al dat leuks wordt op tijd en stond afgewisseld met een tea break (koffie is niet zo mijn ding), al dan niet gecombineerd met een babbeltje.


 3. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay Belgium?

  De variatie aan producties spreekt me enorm hard aan. Vroeger werkte ik alleen voor 'Familie' maar sinds de grote verhuis naar Lint kreeg ik ook de kans om voor andere producties te werken, en dus bij te leren en nieuwe mensen te leren kennen. Win-win! Over het algemeen hangt er ook gewoon een aangename sfeer tussen de collega’s en dat is natuurlijk ook heel fijn!

 4. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Nieuwsgierig, enthousiast maar eeuwige twijfelaar.


 5. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor? Gaan jouw eerste stappen richting het koffiezetapparaat, rol je er rustig in door eerst je mailbox te overlopen of pen je meteen een to-do list neer?

  Always, always, ALWAYS beginnen met goedemorgen te zeggen tegen mijn collega’s en een babbeltje slaan. Het montageteam van 'Familie' werkt al een heel lange tijd met elkaar samen en dus zijn we op een bepaalde manier ook wel wat familie van elkaar geworden. 's Middags lunchen we samen en afhankelijk van het weer maken we een kleine wandeling. Aangezien we als videomonteur vaak een hele dag in een donkere bureau zitten, is wat daglicht vangen altijd wel leuk. De wandeling helpt ook om even een frisse neus te halen zodat er in de namiddag opnieuw plaats is voor het bedenken van creatieve ideeën.

 6. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Of het een talent is weet ik niet maar ik pas me op de een of andere manier gemakkelijk en relatief snel aan aan mijn omgeving of de situatie waarin ik op dat moment zit. Handig als je met veel verschillende mensen moet samenwerken en ook daarbuiten is dat uiteraard mooi meegenomen.

 7. Als je jezelf zou moeten vergelijken met een personage uit 'Familie', wie zou dat dan zijn en waarom?

  Het zal toch een samenraapsel moeten worden: de koppigheid van Cedric gecombineerd met een streepje creativiteit van Rudi en de verbetenheid van Nico.


 8. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Een dag als regisseur lijkt me ontzettend boeiend. Ik durf tijdens een montage wel eens denken: “Verdorie, had dat toch zo of zo gedaan...". Iedere monteur herkent dat moment wel, denk ik.

  Het lijkt me ook interessant om dat deel van het proces mee te maken tot en met de montage. 

 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote (spannend, feestelijk, uitdagend, happy... whatever!) uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  Toen we nog niet heel lang waren ingetrokken in Lint kregen we plots een mailtje dat iedereen op een bepaald uur in de eetzaal moest verzamelen. Daar kregen we meer uitleg over wat er zat aan te komen. Nadien bleek dat er een overname op de planning stond. Op zich helemaal niets mis mee, maar ongeveer een jaar eerder gebeurde bijna net hetzelfde. Onze grote baas verzamelde iedereen in een grote ruimte, en deelde mee dat we van Boortmeerbeek naar Lint zouden verhuizen. Die déjà vu was niet de minste en sijpelde binnen met een hoog “het zal toch niet waar zijn-gehalte”. Gelukkig was er wel twee keer een goede afloop!


 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  Als je op zoek bent naar een plek waar je je ding kan doen, in een leuke omgeving en met fijne collega’s wil werken… look no further! De variatie aan producties is groot en uitdagend en de sfeer is top. PS: parkeerplaats voor je helikopter is bespreekbaar! 😉

"Met meer dan tien jaar op de teller word ik stilaan aanschouwd als deel van het meubilair bij Familie."
— Thierry Bervoets