10 questions with extras supervisor Sofie Dottermans

04/04/2022

In "10 questions with…" zetten we iedere maand een willekeurige medewerker in de kijker.

Deze maand introduceren we Sofie Dottermans, die de rol van figuratiebegeleider bij 'Familie' met glans vervult. Bijna de volle 10 jaar maakt ze deel uit van het veelkoppige team, en doet daar met plezier nog een heel aantal jaren bij.

 1. Hi Sofie, kan je jezelf even voorstellen en wat meer vertellen over wat je doet binnen Banijay Belgium?

  Mijn naam is Sofie Dottermans, beter bekend als Dottie. Samen met mijn man woon ik al jaren in Tildonk. Onze twee zonen zijn ondertussen het huis al uit gehold, dus hebben we het huis helemaal voor onszelf. Lekker rustig!

  Mijn job binnen Banijay Belgium, en dan specifiek bij de productie 'Familie', draait vooral rond figuratie. Figuranten boeken, begeleiden en al de administratie daarrond. Verder help ik de productie met administratieve taken en volg ik de studio’s op.

  Mensen kunnen ook bij mij terecht met vragen omtrent de koffiemachine en andere gekke, uiteenlopende kwesties... Try me!


 2. Hoe ben je bij Banijay Belgium terechtgekomen?

  Dat was puur toeval! Een heel aantal jaren geleden begon ik tijdelijk te werken bij Studio's Amusement als receptioniste. Uiteindelijk ben ik daar blijven plakken en zijn zowat alle mogelijke diensten de revue gepasseerd. Deeltijds aan de receptie, catering, boekhouding... Wat dan ook!

  Tot ik op een gegeven moment bij 'Familie' ben beland, en daar ben gestart als figuratiebegeleider. Ondertussen ben ik 10 uiteenlopende en veelzijdige jaren verder!


 3. Just another day at the office. Hoe zien jouw werkdagen eruit?

  Het interessante aan de job is dat elke dag er anders uitziet. Trap op, trap af, gang in, gang uit... Naar de fitness gaan is dus in mijn geval niet meer nodig, ha!

  Soms stroomt het werk langs alle kanten over, en op andere dagen kan ik de trappen dan weer wat trager op lopen. En pas op, ik klaag niet. Dan kan ik ook ineens de rest van mijn stapel papieren bijwerken. Zoals ik al zei, elke dag is een verrassing.


 4. Wat vind je het leukste aan werken bij Banijay Belgium?

  Er wordt veel gelachen maar ook ontzettend hard gewerkt. Er heerst een gevoel van gelijkheid en bovendien leer je bijna dagelijks nieuwe mensen kennen. Het is allesbehalve een alledaagse job en er gaan ook veel uitdagingen mee gepaard.

  Naast de zoektocht naar de standaard figuranten voor in het café of de Foodbar, moet ik bijvoorbeeld ook geregeld baby's, dieren, auto's of politiemensen opsporen. En wanneer ze dan in levende lijve voor je staan, en dat beeld totaal niet overeenkomt met de foto's die ze online hebben gezet, kan dat wel eens zorgen voor een ontzettend hilarisch moment. Dus neen, ik verveel me hier zeker niet!


 5. A quick get-to-know. Hoe zou je jezelf omschrijven in drie woorden?

  Vroeger pende mijn leerkracht het volgende neer op mijn rapport: 'God schept de dag en Sofie vliegt erdoor!'. En dat kan ik ook nu nog steeds niet ontkennen.

  Werkgerelateerd zou ik gaan voor 'kleine wandelende walkie'. Veel woorden moet ik daar niet aan vuil maken, denk ik... 😅


 6. Wat is jouw ochtendritueel wanneer je aankomt op kantoor? Gaan jouw eerste stappen richting het koffieapparaat, rol je er rustig in door eerst je mailbox te overlopen of pen je meteen een to-do list neer?

  Ik heb een redelijk vast ochtendritueel, en dat gaat als volgt: ik stap mijn bureau binnen, zet de TV aan op het kanaal van de studio’s, draai mijn airco op 18 graden en steek dadelijk de walkies in mijn achterzak. Dan wandel ik tot bij mijn collega's van productie en bekijk ik of er bepaalde problemen zijn opgedoken voor de draaidag die komt.

  Nadien wend ik mij tot mijn collega's van make-up om de callsheets van de dag op te halen. In tegenstelling tot het grote aantal koffiedrinkers op kantoor, grijp ik later steevast naar een blikje Coca Cola-zero. Dan gaat de knop van de computer aan en ga ik op zoek naar figuranten.


 7. Hidden talents. Wat is jouw ultieme verborgen talent?

  Oei, wat een moeilijke vraag! Hoewel... Ik hou van schilderen. Ik heb ook ooit al eens schilderijen gemaakt voor het decor van 'Familie', maar dat is ondertussen al wel een tijdje geleden. Misschien moet ik mij hier nog eens aan wagen?


 8. Met wie van jouw collega’s zou je wel eens een dagje willen ruilen? En waarom?

  Eigenlijk zou ik met iedereen wel een keertje willen ruilen, enkel en alleen om hun taken beter te begrijpen.

  Misschien een ideetje voor een teambuilding? Iedereen krijgt voor 1 dag een andere job! Bij wie moet ik dit idee komen voorstellen?!


 9. Wat is tot nu toe de meest memorabele anekdote (spannend, feestelijk, uitdagend, happy... wat dan ook!) uit jouw tijd bij Banijay Belgium?

  Piece of cake!

  Op een dag zat er op de eerste verdieping bij 'Familie' een man in de zetel. Ikzelf verwachtte op dat moment geen figuranten, maar er waren wel audities bezig voor een andere productie. Daarom vroeg ik aan de man of hij voor die specifieke productie auditie kwam doen, waarop ik een positief antwoord kreeg. Ik zei dat hij even kon wachten in de zetel, in afwachting van zijn beurt. En dat deed hij ook. Nadat hij eerst een koffie had gezet en een boterhammetje voor zichzelf had gesmeerd, deed hij zijn schoenen uit en installeerde hij zich languit in de zetel met de afstandsbediening van de TV in de hand. Ik vond het raar, maar dacht er verder niet echt bij na.

  Na een tijdje (de man lag ondertussen al te slapen) zag ik de verantwoordelijke van de andere productie voorbijkomen, en liet ik weten dat zijn volgende kandidaat er was. Hij keek mij verbaasd aan en zei dat al zijn kandidaten waren langsgeweest.

  Wat de man dan uiteindelijk kwam doen? Blijkt dat hij voorbij de AED Studio's wandelde, benieuwd was naar de kantoren van 'Familie' en zin had om even binnen te springen. Hij gaf ook nog mee dat hij het ontzettend leuk vond en graag nog eens terugkwam. Ongelooflijk! 😂


 10. Last but not least. Waarom zou je anderen aanraden om bij Banijay Belgium te komen werken?

  De mensen zijn warm, gezellig en er hangt een heel aangename sfeer. Het blijft ook fascinerend om te zien hoe hard er achter de schermen gewerkt wordt. De glitter and glamour van op TV hangt niet altijd samen met de werkelijkheid, én is al zeker niet vanzelfsprekend om waar te maken."Het blijft ook fascinerend om te zien hoe hard er achter de schermen gewerkt wordt. De glitter and glamour van op TV hangt niet altijd samen met de werkelijkheid, én is al zeker niet vanzelfsprekend om waar te maken."
— Sofie Dottermans