Alle hens aan dek voor én achter het befaamde kookeiland van Celebrity MasterChef Vlaanderen

05/03/2024

Tien nieuwe kandidaten, slechts negen MasterChef-schorten en uitspraken als "ik zie het niet meer zitten" en "het gênantste wat ik ooit heb afgegeven" passeerden gisterenavond al tijdens aflevering één.

Het tweede seizoen van Celebrity MasterChef Vlaanderen is gestart en vanaf de allereerste samenkomst werden er al meteen een aantal knikkende knieën gespot. Je zou voor minder: slechts zes koks kregen aan het einde een schort aangereikt en vier celebs zitten momenteel op de pijnbank richting eliminatie. En, hoewel de Nederlandse interieurstylist Daan Alferink niet bij deze laatste geselecteerden hoort, omschrijft zijn persoonlijke schort "Live Love Janken" de kookbattle als geen ander.

Dat de kandidaten ook dit seizoen stressbestendig moeten zijn, werd dus op slag duidelijk. Naast het feit dat ze hun favoriete laatste avondmaal op de toonbank moesten toveren, kwam er tijdens het eerste uur ook al een technische proef aan te pas. Onder andere Titus De Voogdt en Serine Ayari schotelden twee perfect gepocheerde eieren voor, en zetten zo al meteen de toon voor de verdere wedstrijd. Maar, het was uiteindelijk Olga Leyers die met haar risotto de winst in de wacht sleepte. Of, ja, Olga en haar Italiaanse man Giancarlo, om precies te zijn.

Uiteraard zijn de hobbykoks niet de enigen die liepen te zwoegen in de keuken, want achter elk programma schuilt eveneens een fantastisch team dat alle draaidagen tot in de puntjes voorbereidt en begeleidt. Het ganse Masterchef-team werkte tijdens de opnames in december en januari bikkelhard om de reeks tot een mooi einde te brengen. Maar, wat komt daar nu eigenlijk zoal bij kijken?

Poetsen maar...

Ten eerste: ja, de opnamestudio is net zo mooi als die er uitziet op televisie, maar ook die moet onderhouden worden. Nadat de kandidaten de laatste seconden van de kookproef hebben overleefd, worden ze meteen onderworpen aan een interview. Hét uitgelezen momenten om alle eilanden proper te maken voor het vervolg van de opnames.

... shooten maar!

Nadat de eilanden zijn gepoetst, worden er eerst nog een aantal detailshots van alle creaties gemaakt. Eerst even nakijken of de borden helemaal proper zijn en de juiste kant wordt belicht, et voilà. Deze close-up beelden worden nadien door een monteur tussen de rest van de beelden gemonteerd.

Touch-ups!

Tussen al dat zwoegen en zweten door is het zo nu en dan tijd voor een touch-up. In de loop van elke draaidag verschijnen de make-up artiesten een aantal keer op of naast de set om de kandidaten extra te laten shinen.

De tijd start in 3, 2, 1...

Laatste fun fact: de MasterChef-klok verzetten doen we zo. Waarom voor moeilijk kiezen als het ook gemakkelijk kan?

Kijk elke maandag & woensdag om 21.15u naar ‘Celebrity MasterChef Vlaanderen’ op Play4 en op GoPlay!