Alles over 'Familie': de start van een nieuw seizoen, 'Familieklap' en de komst van Hugo Sigal

04/09/2024

Ondertussen staat de teller al op 70 dagen. 70 dagen nadat de seizoensfinale van ‘Familie’ op antenne verscheen, de kijkers verbijsterd achterbleven en de vaste crew en cast van de soap dringend aan wat zomerse me-time toe waren. Sindsdien verwelkomde we de 9-delige webserie ‘Het ware gelaat van Joris’, startte het 34ste seizoen en werd de podcast ‘Familieklap’ geïntroduceerd. De Familie-vloer in Lint mocht dan wel een volle maand onbemand zijn, maar wie heeft ooit gezegd dat ‘Familie’ er al die tijd niet voor jou zou zijn?

Een duik in het verleden voor ‘Het ware gelaat van Joris’


De zomer is officieel voorbij, maar aan de temperaturen te voelen is moeder natuur daar zelf nog niet helemaal klaar voor. Dat brengt ons het ideale moment om terug te blikken naar wat ‘Familie’ ons tijdens de warme (tussen haakjes want we leven nog steeds in België) maanden te bieden had: ‘Het ware gelaat van Joris’.

En, zoals Thomas Leysen, producer van ‘Familie’, vertelt, dook de ploeg ditmaal voor het eerst het verleden in. “Onze vorige webreeksen vertelden een los verhaaltje van gebeurtenissen die onze personages meemaakten in de zomerperiode. Zo zagen we Raven kajakkend in de Ardennen, Louise en Raven die ‘een nonkel’ bezochten én Brahim en Jelle die moesten housesitten op een bescheiden stulpje van een bekend regisseur. Onze laatste webserie ‘Het ware gelaat van Joris’ was terug gelinkt aan een verhaallijn die in onze gewone afleveringen te zien was en waarbij de kijker extra informatie kreeg. In dit geval doken we het verleden in, doken overleden personages terug op (Peter, Iris, Marie-Rose,…) en vertelden we hoe Bert betrokken was bij bepaalde afgelopen gebeurtenissen in Familie-land. En nog interessanter: wanneer besliste Bert om zich te transformeren naar de Joris die we kennen. Onze kijkers waren alvast enthousiast, en dat is enorm leuk om te horen.

Enter: seizoen 34 van de langslopende Belgische soap


Terwijl de webreeks de kijkers tijdens de zomermaanden entertainde, was het spannend afwachten hoe de eerste aflevering van het nieuwe seizoen onthaald zou worden. “Dat is altijd spannend, maar deze keer toch nog een tikkeltje extra omdat we het vorige seizoen hebben geëindigd met een flashforward naar januari 2025, door het trouwfeest van Mieke en Joris te tonen waar blijkbaar een bom is ontploft. Het was de eerste keer ooit dat we met een flashforward werkten en het was even afwachten of dat de kijker niet te veel zou verwarren. Gelukkig blijken de fans zeer nieuwsgierig naar het verdere verloop van het verhaal en hebben we een sterke start gemaakt., zegt Koen Tambuyzer, hoofdschrijver van ‘Familie’.

En, deze start probeert ook producer Thomas vast te houden. “We gaan proberen onze kijkers te blijven boeien met verrassende verhaallijnen, plotwendingen en nieuwe (en oude) acteurs die hun opwachting zullen maken in de reeks.”, aldus Thomas, die ook meedeelde dat er al sinds mei aan het nieuwe seizoen wordt gewerkt. Momenteel is ongeveer 40% van de afleveringen gedraaid en zijn we volop in voorbereiding van de shoot van onze tweede dubbelaflevering van dit seizoen (onze midseasonaflevering), staan de kerstbomen al in onze decors én zijn we aan het schrijven aan de laatste scenario’s van dit seizoen. Altijd raar om te beseffen dat wanneer we onze eerste aflevering op de kijkers loslaten, we al scenario’s hebben voor de volgende 150 afleveringen.

"Altijd raar om te beseffen dat wanneer we onze eerste aflevering op de kijkers loslaten, we al scenario’s hebben voor de volgende 150 afleveringen." — Thomas Leysen

Hoe het verhaal van het 34ste seizoen zich verder zal ontwikkelen, is nog maar de vraag. Dat er al heel wat in wacht staat, is wel een zekerheid. Hoofdschrijver Koen is daar alvast van overtuigd: Joris blijft uiteraard voor heel wat suspense zorgen, en hoewel de kijker al kan vermoeden dat hij in januari een bom zal laten ontploffen, zullen er nog heel wat verrassingen en twists opduiken in deze verhaallijn. Maar, ook al onze andere personages zullen heel wat verrassende zaken tegenkomen. Het is nu al duidelijk dat het een seizoen vol spanning, drama en romantiek wordt, maar daarnaast gaan we ook humor en feelgood extra in de verf zetten.”

Welcome to the family, Hugo!


In het echte leven zijn ze beste vrienden, en dat is ook meteen de reden waarom actrice Janine Bisschops met niemand liever dan Hugo Sigal op de Familie-set wou staan. Hij vertolkt vanaf november de rol van een gepensioneerde comedian die door Wolff & Bos wordt ingeschakeld voor de campagne van een vintage modelijn.

Ik ben ontzettend blij dat ik een deel van de grote Familie mag zijn. Het is een hele uitdaging, maar ik ben ook vereerd dat ze me gevraagd hebben om de rol van Marcel te spelen.” En ook Thomas Leysen is opgetogen met zijn komst. “Hugo werd door Janine Bisschops voorgesteld. Hij had ongelooflijk veel zin om nog eens te acteren en aangezien Janine en Hugo al jaren bevriend zijn, was de stap om zich bij ons voor te stellen, met de hulp van Janine, snel gezet. Hugo heeft al een aantal draaidagen achter de rug and we love him!”, vertelt Thomas.

Het debuut van ‘Familieklap’


Niet alleen het nieuwe seizoen stond onlangs in de startblokken, ook de gloednieuwe én allereerste Familie-podcast ‘Familieklap’ was vanaf 31 augustus te beluisteren. Nona ‘t Jolle en Joren Linsen, de hosts van de podcast, zijn, als fervente Familie-kijkers, dé stem van onze fans. Zij bespreken in de podcast de afgelopen week, voorspellen de toekomstige verhaallijnen, stellen zich terecht vragen bij bepaalde gebeurtenissen of wendingen en proberen via een telefoontje met een acteur extra info te verkrijgen.”, meldt Thomas.

In de eerste aflevering van de podcast voor en door Familiefans werd Caroline Maes aan de tand gevoeld. Benieuwd welke volgende gast zijn/haar opwachting maakt?