Daarom dragen wij zoveel 'Liefde voor Muziek' in ons hart

17/05/2022

Wie tot nu toe al heeft gekeken naar het achtste seizoen van Liefde voor Muziek mocht genieten van een bijzondere muzikale trip doorheen Zuid-Frankrijk. Zeven artiesten logeerden samen op een idyllische locatie, waar ze elkaar trakteerden op hun eigen versies van elkaars nummers. Daaruit is een uniek verhaal verder gekomen, want muziek is hun moedertaal en de iconische 'Lekker blijven hangen' van Margriet bevestigt dat met voorsprong.


De rit startte in oktober 2021 met 24 huurauto's die richting het prachtige Domaine Les Castans reden. Te midden van rustgevende, uitgestrekte wijngaarden zagen de artiesten een eerste glimp van elkaar en werden nieuwe vriendschappen razendsnel gevormd. Aan de oevers van de Thau-lagune in het Maison Noilly Prat Marseillan lag de tweede tussenstop, de venue waar tientallen covers werden opgenomen en waar de artiesten voor het eerst proefden van de nieuwe songs.


Na de verzameling van 75 crew- en castleden en een opbouw van drie dagen gingen de shows van start. Niet één, maar wel twee op één avond. En alsof dat nog niet genoeg was, startte er occasioneel wel eens een spontane jamsessie onder de Franse zon. Met Suzan en Camille aan de piano en Freek die de snaren aansloeg op de gitaar.

Welke muzikale wonders nog hebben deelgenomen aan dit seizoen en wat we over hen te weten zijn gekomen (of op z'n minst de dingen die gedeeld mogen worden...)?

  • Het repertoire van Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, reikt mijlenver. Hij trad bij Liefde voor Muziek voor het eerst op in het Nederlands en zingt - eender waar - op blote voeten. Freedom first!

  • Davina Michelle ademt muziek en is dankzij een cover van 'What about us' op YouTube razendsnel ontdekt door wereldster P!nk. Haar eerste missie was duidelijk: een artiestennaam zoeken. En die lag al meteen klaar. Ze verwisselde haar twee voornamen gewoon van plaats!

  • Camille, de jongste van de bende die erin slaagt de Lotto Arena te vullen én als Miss Poes winnaar te worden van The Masked Singer. Daardoor kende ze Loredana al voor de opnames van Liefde voor Muziek, maar dat moest en zou geheim blijven. Een extra speciale editie voor de twee dames, die ondertussen een warme vriendschap hebben opgebouwd.

  • De magie tussen Suzan en Freek spat van het scherm. De twee schieten niet alleen op muzikaal vlak de hoogte in, maar ook op persoonlijk vlak vormen ze al sinds hun tienerjaren een koppel. Ze hebben elkaar leren kennen op de middelbare school, waar tijdens de muziekles de liefde voor muziek uitmondde in de liefde voor elkaar.

  • Koen Buyse van Zornik heeft met zijn gouden en platina albums, uitverkochte tours, talloze festivals in binnen- en buitenland, setlists vol hitsingles en awards die niet meer op één hand te tellen zijn al waanzinnige hoogtepunten bereikt. En die reis begon met zijn eerste muzikale herinnering ooit: zijn lieftallige mama aan de piano.

  • Margriet Hermans aka 'la mama' bracht haar iconische bulderlach, onmiskenbaar gevoel voor humor en dynamische persoonlijkheid mee naar het Zuiden. En niet alleen dat, want ook dochter Celien vloog voor twee dagen richting warmere oorden om iedereen omver te blazen. Eén voorwaarde: ze moest in een ander hotel onderduiken zodat ze iedereen kon verrassen met haar komst. En of dat gelukt is...

  • Pat Krimson & Loredana vormen samen 2 Fabiola en refereren met hun naam naar Koningin Fabiola. En ook hun dochter heeft de muziekmicroben al te pakken. In de auto keelt ze keer op keer en zonder schaamte mee met 'Als het avond is' van Suzan en Freek. En dat zelfs voordat de opnames van Liefde voor Muziek zijn begonnen. Een echte fangirl!

Voor nu, haal je favoriete snacks in huis (en dat hoeft geen fruit te zijn omdat het weekend net gepasseerd is) en 'blijf lekker hangen' voor de reünieaflevering van dit seizoen.


See you!