De muzikale show Liefde voor Muziek brengt elk jaar opnieuw generaties dichter bij elkaar

30/05/2023

Rillingen van ontroering, open mond van verbazing en tranen van dankbaarheid en geluk. Dat is wat (liefde voor) muziek doet, met ons, met jullie en met onze tien luisterrijke artiesten.


Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek ligt nog maar een week achter ons maar wij herinneren elke aflevering nog alsof het gisteren was. Wat omschreven werd als een ultieme clash der muziekgenres werd een schouwspel waarvan je hoopt dat het nooit over gaat. Tien artiesten overtroffen zichzelf en lieten mensen thuis alleen maar achter met honger naar meer.

Het startschot werd gegeven wanneer alle artiesten aankwamen in de luchthaven van Barcelona. Op één na. Daan Stuyven wachtte hen met een waanzinnig rock-'n-roll en rebellie gehalte op met zijn Daanmobiel, een blitse vierwieler met op de flank in rode letters het woord ‘Loodgieter'. Samen zetten ze hun reis verder richting de zonovergoten villa Masia Capdet in Sant Pere de Ribes, en later werd ook het Barcelonese wijnhuis Cordoníu ingewijd met waanzinnige covers van elkaar.

Wie vervoegde dit jaar de muzikale bubbel?


Of het nu in het Afrikaans of Vlaams gezongen werd, de wondere woordspelingen van Stef Bos lieten je verdwalen in je eigen fantasie. Zijn poëtische versies namen je mee naar een ander universum waar helder nadenken niet meer vanzelfsprekend is. En laten we daarbij ook de indie band Portland niet vergeten. Bij deze combinatie van een engelenstem en een duister mysterie werd je meegezogen en liefst nooit meer losgelaten.


En plus
verraste de diepe, zwoele stem van Günther Neefs niet, net als de rust en warmte die hij al zijn leven lang uitstraalt. Een vaste waarde in de muziekwereld die niemand van de artiesten onberoerd liet. Net als Daan, die goochelt met teksten alsof het niets is en iedereen versteld deed staan met zijn creatieve brein en ondoorgrondelijk vermogen om muziek te maken.

En zo komen we uit bij Metejoor, aka Joris Van Rossem. De 'belachelijk goede zanger' volgens Sarah van Portland veroverde ieder Belgisch hart en liet een kant van zich tonen die niemand eerder zag. Jaap Reesema, die recht vanuit New York richting Spanje vloog en de ene hit na de andere scoort, ontroerde week na week met zijn uniek, hees stemgeluid.

Dit alles gekoppeld aan K3, naast Sarah de enige dames van de groep, alsook de drie popsterren die van elk moment iets positief lijken te maken. Is het met hun stem, melodieën of hun tedere blik.

Eén ding is zeker: Liefde voor Muziek brengt generaties dichter bij elkaar en daar kunnen wij alleen maar fier op zijn.