Dilemma(andag) met stagiaires Hanne en Jelena!

27/02/2023

Let's meet Hanne en Jelena! Twee frisse gezichten die zich onlangs aansloten bij team Banijay Belgium en zich bij deze graag even voorstellen. Want ook onze waardevolle stagiaires verdienen een plaatsje op onze website. Welkom girls!

"Hi, ik ben Hanne! Ik ben bijna 22 jaar en in al die jonge jaren was en ben ik nog steeds een 'gever' in hart en nieren. Mensen die in en rond het redelijk kleine dorpje Berlaar wonen zullen mij kennen als iemand die niet graag stil zit, en laat dat nu net enorm handig zijn als je event- en projectmanagement studeert. Of als je, zoals momenteel, productieassistente bent bij Banijay Belgium. Kort gezegd: bring it on!"


"Hoi daar! Ik ben Jelena: 25 jaar oud, liefhebber van Gent, mijn kat Beans (waar iedereen te pas en te onpas foto's van te zien krijgt) en muziek. Tegenwoordig ruil ik mijn piano en zangkoor al wel iets vaker in voor de TV-wereld, want dankzij mijn keuze voor journalistiek kwam ik een tijdje geleden ook terecht bij Banijay. Je bent nooit te oud om te leren, right?"


Benieuwd naar meer? Leer Hanne en Jelena nog beter kennen aan de hand van onderstaande dilemma's...

"Ik hou van avontuur, maar ook van in de spotlight staan. Is deze vraag verbonden met hypothetisch goed kunnen zingen? Zo ja, dan kies ik toch voor Starstruck!" — Jelena Scheipers

Ben je liever altijd underdressed of overdressed?

Hanne: Ik ben liever altijd underdressed. In het dagelijkse leven ben ik niet zo heel hard bezig met wat ik aantrek. Uiteraard heb ik graag mooie kleren aan maar geef mij maar een comfy joggingbroek in plaats van een chique galakleed. 😉

Jelena: Ik ben het liefst good dressed, ha! Maar als ik echt moet kiezen, denk ik dat ik liever altijd overdressed zou zijn. Ik kom liever chiquer over dan slonzig.


 

Jezelf kandidaat stellen voor Fear Factor of de show stelen bij Starstruck?

Hanne: Mezelf kandidaat stellen bij Fear Factor! Ik ga de kijkers het niet aandoen om naar mijn prachtige zangstem te moeten luisteren. Dan overwin ik liever even mijn angsten.

Jelena: And we have a winner: de moeilijkste vraag van de lijst! Ik hou van avontuur, maar ook van in de spotlight staan. Is deze vraag verbonden met hypothetisch goed kunnen zingen? Zo ja, kies ik toch voor Starstruck, denk ik. Dan kan ik op een groot podium staan ook afvinken! (Maar Fear Factor zou ik ook geen neen tegen zeggen, hoor.)


Eten afhalen of uit eten gaan?

Hanne: Uit eten gaan. Geen afwas, geen rommel.

Jelena: Hier ook uit eten gaan, duh! Ik vind dat mega plezant. Een aperitiefje, lekker eten... Ideaal om bij te babbelen én het is ook een goed excuus om mij wat op te maken. Ik hou van de fancy-factor van op restaurant gaan. 


Ben je eerder een ochtendmens of een nachtbraker?

Hanne: 100% nachtbraker! Ik heb soms heel veel last van een ochtendhumeur. Maak mij dus niet wakker als ik vredig lig te slapen... Ik zal het je nog een hele dag kwalijk nemen. 🙃

Jelena: Ha! Al mijn vrienden zouden spontaan beginnen lachen bij het idee dat ik een ochtendmens zou zijn, denk ik. Nu, als het moet dan sta ik zonder klagen vroeg op (oké, dit is een leugen maar voor mijn stage is het écht zonder klagen!). 'S avonds presteer ik sowieso beter dan 's ochtends. Mensen geloven dat nooit en zeggen dat dat een kwestie van gewoonte is, maar dat is volgens mij echt bullshit. Ik heb onlangs een artikel in de krant gelezen waarin stond dat dat genetisch bepaald is. Tijdens de examens draait heel mijn ritme dan ook om. Dan studeer ik ongeveer van 18u ’s avonds tot 5u ’s morgens.Twee weken backpacken in Azië of aan het strand liggen in Spanje?

Hanne: Twee weken backpacken in Azië. Van een dagje strand zou ik ook kunnen genieten, maar na een paar dagen zou ik me wel al snel vervelen. Liever een avontuur voor mij!

Jelena: Bij mij staat backpacken ook op mijn bucketlist! Schotel mij maar unieke ervaringen, zotte uitzichten en nieuwe mensen voor. Niets fijner dan dat. En het is ook nog eens goed voor je conditie!


Welke genre verkies jij tijdens een movie night: komedie of horror?

Hanne: Komedie! Laat mij maar eens goed lachen. Mijn nachtrust is heilig...

Jelena: Ik verkies eerder horror, maar niet met bloed. Liever met geesten, of zo. Als je dat met meerdere mensen samen kijkt is dat altijd heel funny! Horrors alleen kijken doe ik liever niet. 😅


Spreken of luisteren?

Hanne: Ik denk eerder luisteren. Als iemand met iets zit zal ik de eerste zijn die klaar zit om te luisteren om die persoon gerust te stellen. Als ik kan helpen doe ik dat met enorm veel plezier.

Jelena: Luisteren! Alles wat ik te zeggen heb weet ik al hé, maar van anderen kan je heel veel bijleren. Én roddels te weten komen... 😉


Heb jij altijd al eens een verrassingsfeest gewild of ben je eerder voorstander van een gepland feest?

Hanne: Doe mij maar een gepland feest. Ik ga niet zeggen dat ik niet van verrassingen hou, maar ik ben liever voorbereid als ik in de ‘spotlight’ zou moeten staan.

Jelena: Een verrassingsfeest! Ik ben heel benieuwd naar de plannen die mijn vrienden voor mij zouden organiseren en of ik het zou doorhebben of niet. Ik heb al een paar hints laten vallen, maar tot nu toe heeft het nog niet gewerkt. Too bad!

"Ik ben 100% een nachtbraker! Maak mij dus niet wakker als ik vredig lig te slapen... Ik zal het je nog een hele dag kwalijk nemen." — Hanne Peeters

Leven in een grote stad of op het platteland?

Hanne: Zeker en vast het platteland! De stad geeft mij stress. Doe mij maar de gezellige 'boerenbuiten' waar veel mensen elkaar kennen.

Jelena: Het liefst ergens tussen de stad en het platteland. De combinatie van een oase van rust, een tuin en op leefbare afstand van de bewoonde wereld lijkt me ideaal.


Omschrijf je jezelf eerder als een introvert of extravert persoon?

Hanne: Eerder extravert. Als je me goed kent zal je weten dat ik een open boek ben. Ik ben niet bang om naar voren te komen in grote groepen.

Jelena: Over het algemeen ben ik een extravert persoon. Verlegen en stil zijn niet direct woorden die ze op mij zouden plakken. Uiteraard heb ik ook wel eens een slechtere dag waarop ik minder energie heb, maar dat zal voor iedereen wel zo zijn zeker?


Spendeer jij de meeste uren op TikTok of Instagram?

Hanne: Voor ik in mijn bed kruip begin ik vaak te scrollen op TikTok, en die sessie duurt vaak veel langer dan verwacht. Ik denk dat het antwoord dus wel duidelijk is...

Jelena: Ik heb zelfs geen TikTok. Ik kan wel heel lang kijken naar reels, dus ik wil niet nog een app om uren op te zitten scrollen. En de belangrijkste TikToks komen ook tussen mijn reels, dus dat is een win-win!


Kiezen is verliezen: zaterdag of zondag?

Hanne: Zondag! Vaak is dat één van de enige rustdagen in mijn week. Tijd om even te bekomen van de afgelopen week, Netflix te bingewatchen en weer op te laden voor de komende week.

Jelena: Zaterdag voor mij! Je kan vrijdag laat opblijven want je moet (normaal gezien) niet vroeg opstaan (innerlijke nachtuil doet een vreugdedansje). Nog een pluspunt: je hoeft op zaterdag ook niet te stressen over hoe vroeg je in bed moet kruipen (nog eens een vreugdedansje).


Werk je liever zelfstandig of in groepsverband?

Hanne: Samenwerken met anderen vind ik nog altijd het leukste aangezien je samen een doel kan bereiken.

Jelena: Het liefst in een goede groep, zoals het team waarin ik nu zit! 😉


Nooit meer zout (pizza, bezoekje aan de frituur…) of nooit meer zoet (desserts à volonté) eten?

Hanne: Hm, moeilijk! Doe mij dan maar nooit meer zoet. Ik ben liever voldaan na het eten dan dat ik een overdreven aantal suikers binnen heb. Al zijn de desserts van mijn mama wel de beste... 🥲

Jelena: Nooit meer zoet! Hoewel ik wel een zoetebekje ben, eet ik meer zout. Chocolade met zout, telt dat niet nog steeds?


Een risico nemen en valsspelen bij gezelschapsspelletjes of altijd eerlijk en voorzichtig zijn?

Hanne: Altijd eerlijk en voorzichtig zijn. Ik heb een hekel aan valsspelers.

Jelena: Eerlijk spelen. Valsspelen is ook maar saai.


Nog een jaartje extra studeren of de werkvloer trotseren?

Hanne: Laat mij maar de werkvloer trotseren en eindelijk in praktijk kunnen omzetten waar ik goed in ben.

Jelena: Dit is de minst moeilijke vraag van allemaal: gaan werken!