Dilemma(andag) met stagiaires Kiara en Annelien!

30/03/2023

Who's next? Annelien en Kiara! Twee bevlogen twintigers die een tijdje geleden aanklopten bij Banijay Belgium en een plaatsje veroverden bij één van onze productieteams. Annelien claimde een plekje bij Blind Gekocht, Kiara vervoegde het team van Extreme Makeover Vlaanderen.


Maar wat weten we nu eigenlijk al echt over onze stagiaires? De ene gaat maar al te graag op stap met even vrolijke aanhangsels als zichzelf, de ander laat haar energie vrij tijdens de taekwondo-les. Iemand verkiest herhaaldelijk zoet boven zout, de ander stemt met pijn in het hart voor zoute snacks voor het leven. Ra ra... wie is wie?

Ben je liever altijd underdressed of overdressed?

Kiara: Liefst ben ik er met mijn kledingkeuze ‘boenk’ op! Ik tracht mij immers steeds te kleden naargelang de gelegenheid. Als ik dan toch moet kiezen ga ik voor underdressed. Ik sta niet graag in de spotlights en overdressed lijkt me net iets meer aandacht te trekken. Ik voel mij het best in een jeans en een T-shirt. Ik denk dus dat ik me meer zou schamen als ik te chique gekleed ben voor iets, dan als ik gewoon ergens met sneakers aankom. Ik hou meer van een comfortabele outfit.

Annelien: Liever altijd overdressed. Allez, als ik moet kiezen tussen 'ik ga in mijn jogging naar een chique diner' of 'ik trek mijn strakste kleed en hoogste hakken aan om naar de bakker te gaan'? Dan ken ik mijn voorkeur wel!


 

Jezelf kandidaat stellen voor Fear Factor of de show stelen bij Starstruck?

Kiara: Dan zeg ik volmondig Fear Factor! Ik hou wel van een uitdaging en een beetje adrenaline. Heel wat van de opdrachten zou ik stiekem wel eens willen doen en anderzijds ben ik niet snel bang (al zijn spinnen niet mijn beste vrienden). Starstruck trekt me niet echt aan, aangezien er aan mij geen groot zangtalent verloren is gegaan en mijn liefde voor muziek zich beperkt tot optredens onder de douche om gehoorschade bij het publiek te voorkomen.

Annelien: Oei, ik ben de grootste bangerik aller tijden... Als ik denk dat ik een spin gezien heb in mijn kamer slaap ik die nacht op de zetel. En, zingen? Dat kan ik ook niet. Weet je, ik ga gewoon figureren in Familie. Probleem opgelost.


Eten afhalen of uit eten gaan?

Kiara: Hoewel ik hou van lekker eten ga ik helemaal niet graag op restaurant. Het zal wel met mijn generatie en de gejaagdheid in de maatschappij te maken hebben dat uitgebreid tafelen eerder een uitzondering is (een studentenbudget laat dit ook niet echt toe). Ik gebruik deze tijd liever om te relaxen in de zetel. Tv kijken met een lekkere maaltijd voor mijn neus is mijn favoriete combinatie. Ik vind het ook de max om met vrienden of familie te dineren en na het eten bijvoorbeeld een gezelschapsspel te spelen.

Annelien: Sowieso uit eten gaan! Uren bijpraten met vrienden of familie in een gezellig restaurant is het liefste wat ik doe. Bij voorkeur wil ik dan ook zoveel mogelijk verschillende plekken uitproberen of heel de menukaart afgaan. Dat kan wel als hobby beschouwd worden, hé?


Ben je eerder een ochtendmens of een nachtbraker?

Kiara: Haha, deze keuze is gemakkelijk! Een nachtbraker. Ik ben zeker geen ochtendmens! De wekker is allesbehalve mijn beste vriend en uitgerust en zonder dwang wakker worden is dan ook mijn droomscenario om de dag goedgezind te beginnen. Het eerste moment na een verplicht ontwaken ben ik meestal ook niet echt aanspreekbaar en kan je me beter gerust laten. ‘s Avonds daarentegen ben ik gewoonlijk klaarwakker en vaak de laatste die haar bed opzoekt.

Annelien: Beiden, eigenlijk... Met vroeg opstaan heb ik geen moeite, ook al lig ik de avond voordien pas om 03.00u in mijn bed. Slaap is overrated! Mijn weekend bestaat uit vrijdagavond goed op de lappen gaan om zaterdagochtend op tijd op mijn studentenjob te zijn.Twee weken backpacken in Azië of aan het strand liggen in Spanje?

Kiara: Dit is dan weer een zeer moeilijke keuze. Ik reis heel graag en hou ervan nieuwe culturen te ontdekken! Ik heb al heel wat van de wereld gezien, maar bij het backpacken ben je altijd on the go en heb je alleen je rugzak. Niet echt mijn ding! Ik hou wel van een beetje luxe en neem meestal te veel bagage mee. Anderzijds is Spanje mijn favoriete vakantieland. Ik heb Spaans gestudeerd en kan dus behoorlijk mijn plan trekken. Dus, als ik dan toch moet kiezen, ga ik voor de strandvakantie in Spanje. Al zal dat strandliggen beperkt blijven tot de tijd die nodig is om een goed boek te lezen. De rest van de tijd ga ik liever aan sightseeing doen, wat adrenalinekicks beleven en leuke plekjes ontdekken.

Annelien: Twee weken backpacken in Azië! Aan het strand verveel ik mij na één uur. Geef mij maar avontuurlijke wandelingen en het ontdekken van een nieuwe cultuur.


Welke genre verkies jij tijdens een movie night: komedie of horror?

Kiara: Komedie! Lachen is gezond en ontspannend. Aangezien mijn gevoel voor humor redelijk ontwikkeld is, kunnen meerdere genres mijn lachspieren in beweging brengen. Bovendien gaat een goede mop jaren mee en kan een komedie dus meerdere keren bekeken worden. Een horrorfilm verliest echter veel van zijn kracht als het plot reeds bekend is.

Annelien: 100% komedie! Had ik nog niet vermeld dat ik een bangerik ben? Het bekijken van een horrorfilm bestaat bij mij 2/3 uit mijn ogen en oren dichtknijpen.


Spreken of luisteren?

Kiara: Hier valt mijn keuze eerder op luisteren. Ik moet toegeven dat ik niet zo’n spraakwaterval ben en dus niet spontaan het grote woord zal voeren. Voor mij is het van belang dat ik me ergens op mijn gemak voel. In een vertrouwde omgeving kom ik iets meer los en zal ik wel volop deelnemen aan de conversatie. Ik probeer wel overal en altijd te luisteren naar wat er gezegd wordt. Een luisterend oor bieden is trouwens ook één van mijn vaardigheden die in mijn omgeving wel geapprecieerd wordt. Je kan me dus eerder omschrijven als de stille kracht, al zal ik op tijd en stond wel voor mezelf opkomen.  

Annelien: Luisteren. De verhalen* van anderen kunnen zo boeiend zijn en ik ben dan ook de meest nieuwsgierige persoon op aarde. (*roddels)


Heb jij altijd al eens een verrassingsfeest gewild of ben je eerder voorstander van een gepland feest?

Kiara: Geef mij maar een gepland feest! Ik hou niet echt van verrassingen, ook al kan ik mij best flexibel opstellen. Ik ben een persoon die graag op voorhand een planning maakt en functioneer beter in een omgeving met de nodige structuur. Daarnaast sta ik niet zo graag in het middelpunt van de belangstelling en zeker niet onverwachts.

Annelien: Een gepland feest, maar dan voor iemand anders... 😉 Planner Annelien is altijd aanwezig als het op zulke dingen aankomt. Ik regel graag feestjes en zal die taken dan ook altijd op mij nemen. Eerlijk gezegd wil ik gewoon de touwtjes in handen hebben, maar het komt natuurlijk beter over om te zeggen dat jij dit graag wilt doen voor je vrienden.

"Ik wil mij hier nu niet exposen, maar afgelopen zondag was mijn schermtijd van TikTok 3 uur en 55 minuten. Oeps... Instagram staat op een mooie tweede plaats met 45 minuten!" — Annelien Segers

Leven in een grote stad of op het platteland?

Kiara: Grote stad! Al kan ik de rust van het platteland wel appreciëren. Afwisselen tussen de twee zou nog de beste optie zijn. In de grote stad heb je alles vlakbij: cinema, winkels, sportzalen, bowling, … Ik hou van de interactie tussen mensen en de mix van culturen. Ook al ben ik niet de grootste prater, ik geniet van de drukte en het gemak waarmee je kan afspreken met vriendinnen en medestudenten. De bereikbaarheid en het openbaar vervoer zijn hierbij ook handig voor diegenen die van iets verder moeten komen.

Annelien: Ja ja, geef mij maar een klein boerendorp. Ik ben zelf afkomstig van een dorp dat niemand kent en ik zal ook altijd in zo’n dorp willen leven. Alles is dichtbij, je kent iedereen en... rijden is hier ook veel gemakkelijker. Ha! 😜


Omschrijf je jezelf eerder als een introvert of extravert persoon?

Kiara: Ik beschouw mezelf als een introvert persoon. Wanneer ik mensen niet goed ken, ben ik zeer verlegen en heb ik wel wat drempelvrees om een conversatie te starten. Ik eis dan ook zeker niet de aandacht op en vermijd zoals eerder gezegd liever de spotlights. Wanneer ik iemand goed ken en me op mijn gemak voel loopt het al wat vlotter maar het kost me toch eerder moeite om mensen tot die vertrouwde cirkel toe te laten. Mijn stage bij Banijay is dan ook een goede leerschool om uit mijn comfortzone te treden en mij iets opener op te stellen. Ik ben mijn team nu al mega dankbaar dat ze er alles aan gedaan hebben opdat ik mij onmiddellijk thuis zou voelen.

Annelien: Ik ben eerder een extravert persoon. Ik haal mijn energie uit de drukte en het enthousiasme van anderen. Als jij staat te springen om de domste reden, zal ik hoogstwaarschijnlijk mee staan springen!


Spendeer jij de meeste uren op TikTok of Instagram?

Kiara: Ik heb geen TikTok, dus deze keuze is gemakkelijk. Op Instagram zie ik ook wel het belangrijkste nieuws van de dag verschijnen en vroeg of laat passeren de populairste TikTok-video’s hier ook wel.

Annelien: Ik wil mij hier nu niet exposen, maar mijn schermtijd van TikTok afgelopen zondag was 3 uur en 55 minuten. Oeps... Instagram staat op een mooie tweede plaats met 45 minuten!


Kiezen is verliezen: zaterdag of zondag?

Kiara: Normaal zou ik kiezen voor zaterdag, maar bij het begin van mijn stage heb ik geleerd dat in de audiovisuele sector de zaken iets anders liggen. Alle dagen zijn potentiële werk- en draaidagen. Ook al ben ik super gemotiveerd voor mijn stage, het zal dus voorlopig eerder afhangen van mijn weekschema voor welke dag ik kies!

Annelien: Zaterdag, natuurlijk! Wie zondag zegt, moet maar eens luisteren naar mijn argumenten. 1: Je kan eindelijk eens uitslapen na een vermoeiende week. 2: Dit is de dag om tot in de vroege uurtjes uit te gaan met vrienden, want de dag nadien kan je weer lekker uitslapen. 3: Het weekend is nog maar net begonnen, dus morgen komt er nog een dag aan waarop je niets hoeft te doen. I mean...


Werk je liever zelfstandig of in groepsverband?

Kiara: In groep! Ik ben een echte teamplayer. Ik hou ervan om meningen met elkaar te delen en als groep voor hetzelfde doel te gaan. Ik ben een grote aanhanger van de gedachte dat 1+1 meer is dan 2 en ik sta altijd een beetje achterdochtig tegenover individualisten. Ik geloof ook heel diep in de onderlinge steun op moeilijke momenten en dat elkaar naar een hoger niveau tillen écht een ding is.

Annelien: Ik ben graag zelfstandig bezig, maar groepswerk heeft mij nooit gestoord. Als je met de juiste mensen in een groep zit natuurlijk... Anders ben ik de eerste om enkel mijn eigen naam op de opdracht te schrijven. Sorry, not sorry!


Nooit meer zout (pizza, bezoekje aan de frituur…) of nooit meer zoet (desserts à volonté) eten?

Kiara: Dit is voor mij misschien wel het moeilijkste dilemma. Ik ben een zoetekauw en hou ontzettend veel van alle mogelijke desserten. Toch kies ik met tegenzin voor nooit meer zoet. Als er één ding is dat ik nog liever eet dan desserts is het alle mogelijke fastfood. De foodies onder ons zullen nu waarschijnlijk gruwelen maar frietjes, pizza en dergelijke zijn nu eenmaal mijn guilty pleasure.

Annelien: Ik ben echt een zoetebekje, dus doe mij dan maar nooit meer zout. Van zout droog je alleen maar uit. Ik had eens per ongeluk zoute popcorn genomen in de bioscoop. Natuurlijk had ik dit veel te laat ontdekt en had ik het pas door nadat ik betaald had en al in de zaal zat. Ik ben teruggegaan naar de kassa om te vragen of ik mocht wisselen maar die afzetters lieten dat uiteraard niet toe. Conclusie: ik heb een tweede bakje zoete popcorn betaalt (met boze blik, jawel).


Een risico nemen en valsspelen bij gezelschapsspelletjes of altijd eerlijk en voorzichtig zijn?

Kiara: Ze zeggen wel eens 'eerlijk duurt het langst' en normaal gezien is dat ook mijn motto, maar toch zijn er situaties waarin ik me kan voorstellen dat de regels wel eens verbroken mogen worden. Bijvoorbeeld: kinderen laten winnen om traantjes te vermijden. Altijd is dus een groot woord, maar ik ga toch voor eerlijk en voorzichtig. 😉

Annelien: Nu kom ik echt over als een seut, maar ik heb nog nooit valsgespeeld. Zelfs als ik bij Monopoly veel te veel geld zou krijgen, geef ik dat netjes terug. Ik ben helaas ook die persoon die de spelregels dicht in de buurt houdt om te lezen hoe het nu precies in elkaar zit.

Nog een jaartje extra studeren of de werkvloer trotseren?

Kiara: Omdat dit ondertussen mijn tweede masteropleiding is, heb ik mijn jaartje extra al gehad. De stage bij Banijay heb ik net bewust in mijn studieprogramma opgenomen om de nodige werkervaring op te doen die mijn kansen op de arbeidsmarkt zou moeten vergroten. Ik hoop dus om na dit academiejaar de werkvloer te trotseren!

Annelien: Het probleem is dat ik nog niet helemaal weet wat ik later wil doen. Ik zal anders nog wat gaan verder studeren om dan eens uit te zoeken wat mijn plan uiteindelijk wordt.