Familie gooit de deuren open voor fans ten voordele van JEZ!

13/03/2024

Stel je even voor: op een dag heb je als trouwe Familie-fan de kans om de cast in levende lijve te ontmoeten, de vaste decors te bewonderen én tegelijkertijd ook nog eens een goed doel te steunen. Moest je jezelf afvragen of dergelijke situatie effectief kan voorvallen... Wel, afgelopen weekend was het van dat. Het lijkt voor ons nog even onwaarschijnlijk als voor de 1800 fans, die na één kleine aankondiging op VTM, op drie uur tijd (!) alle tickets in de wacht sleepten. Zij kregen de kans om de eerste officiële Familie-actie ooit voor JEZ! bij te wonen, en of dat een succes was.

En, neen, dat zeggen we niet zomaar. Hieronder alvast het bewijs. We werden omringd door laaiend enthousiaste fans, waarvoor we samen met een 15-tal Banijay-vrijwilligers de Familie-deuren open gooiden ten voordele van JEZ!, de goede doelenactie voor organisaties die jongeren in hun kracht zetten. Alle acteurs werkten in grote of kleine mate mee aan de actie, en gaven tussen de 5 en 20 unieke rondleidingen per persoon. Onder andere Margot Hallemans, Werner De Smedt en Sandrine André namen de fans mee langs een kleine expo en gaven nadien uitleg over de werking en de decors in de twee Familie-studio's. Daar trof jong en oud onder andere haarlak aan op de 'versgebakken' koekjes en een lift die eigenlijk helemaal niet werkt maar wordt bediend met een touw. Van setgeheimen gesproken.

Waarom deze hoogdag bij de tofste Familie van het land in de eerste plaats werd georganiseerd? De organisatie JEZ! streeft ernaar om jongeren terug in het hart van de samenleving te plaatsen en zorgt ervoor dat jongeren een stem en een gezicht krijgen. Ze helpen hen weerbaar te maken, wat ook niet onnodig is als personage in Familie. Het jongerencollectief steunen in combinatie met het betrekken van onze trouwste fans... Eén ding is zeker: dat het beslist niet de laatste was!