In het water, op het dak en achter de schermen bij de seizoensfinale van Familie

27/06/2022

Jammer maar helaas: tijd om even af te kicken voor de trouwe Familie-fans. Zowel voor als achter de schermen ging het er hevig (understatement) aan toe. Met kijkcijfers die de hoogte in blijven schieten, hebben de acteurs en de crew een zomerse rustpauze verdiend. Want twee dingen zijn zeker, de puntjes van onze zetel hebben effectief afgezien en dat water was voor Kurt Rogiers en Sieg De Doncker écht ijskoud.

Een autocrash aan de Watersportbaan van Sport Vlaanderen, een vechtpartij die uitzonderlijk op één van de hoogste gebouwen van Leuven mocht plaatsvinden en bloed. Héél veel bloed (of schmink, dat mag jouw verbeelding uitmaken)...


Voor de opnames van de seizoensfinale en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen werden 10 volledige draaidagen op locatie voorzien. En dat was niet eentje teveel, want de scenario's waren niet de minsten. "Voor de opnames op het dak, de autocrash en de achtervolging werden twee verschillende stuntteams ingezet. Eéntje zorgde voor de coördinatie en beveiliging op het dak, het andere team zorgde voor stunt drivers. Zij lieten de auto in Nederland ombouwen zodat deze 'veilig' kon crashen in het water via een gebouwde ramp (met bestuurder weliswaar, die later door een duikteam uit de wagen werd gehaald). We hadden maar één kans, en het is ons gelukt! Nadien werd het wrak met een gigantische kraan uit het water gehaald", vertelt Thomas Leysen die de rol van producer vervult.

En nu luidt de vraag: welke personages zullen er bij de start van het nieuwe seizoen niet meer zijn? Dat blijft nog even een breinbreker. Eerst genieten van de zon. De Spaanse of zo, maar Italiaans mag ook. Daar doen we echt niet zo moeilijk over.

Waar jullie ook belanden... we zien jullie terug na de zomer! Met meer spanning, liefde, verontwaardiging en plezier. Want Familie is nooit ver weg (en dat mag je letterlijk nemen. De webserie 'Raven en Louise in het nauw' ging nog maar net van start. Allen daarheen, dus.)


En nu voor echt, adios amigos!