De midseason van Familie: een gevecht op leven en dood en een langverwachte kus

08/01/2024

Intussen is het al even bekend: Benny heeft het schot (gelukkig) overleefd en Jelle en Jamila zijn terug in veiligheid gebracht, maar ben jij ondertussen al bekomen van de dramatische knal tijdens de midseizoensfinale van Familie? Om nog maar te zwijgen van de langverwachte kus tussen Louise en Brahim. De midseason kwam binnen, en Daniël (of beter gezegd Pepijn Huysman)? Die nam tijdens deze opnames al stilaan afscheid, want voor hem was de allerlaatste draaidag met zijn Familie-collega's aangebroken.

Op de Instagram- en TikTok-pagina van Familie heb je ongetwijfeld al tal van behind the scenes-beelden gespot, maar krijgt jouw gezonde portie nieuwsgierigheid niet genoeg van extra nieuwtjes? Lees hieronder dan even verder.

Wat je hoogstwaarschijnlijk nog niet wist:

  • De midseizoensfinale werd eind september opgenomen. De aflevering kwam dus pas vier maanden na opname op antenne, wat ook wil zeggen dat de lijnen voor de seizoensfinale al een hele tijd gekend zijn... 😉

  • Het weer zat geweldig mee tijdens de draaidagen! En, geloof me, dat is zeker niet altijd het geval in ons regenachtig België. Het mag ook eens meezitten, hé.

  • Er werden welgeteld vier draaidagen op locatie en twee studiodraaidagen voorzien voor 45 minuten spannende fictie. Dat is uiteraard buiten montage gerekend, want Stijn Suenaert en Douglas Boswell maakten er nadien in montage nog een prachtige aflevering van.

  • De locaties werden voornamelijk gezocht en gevonden in het pittoreske Lier (met grote dank aan het stadsbestuur!).

  • Alle gevechten werden op voorhand gerepeteerd zodat er zeker niets fout kon lopen.

  • Het afkickverhaal van Raven, dat stilaan op zijn einde loopt, werd met experten besproken en Aaron Blommaert woonde hiervoor ook echte sessies bij.

  • De tango tussen actrice Charlotte Sieben en acteur Amine Boujouh werd onder professionele begeleiding gerepeteerd. Het is voor eens en voor altijd duidelijk: oefening baart kunst!

  • Louis, één van onze collega's die de opnameleiding bij Familie voor zich neemt, werd onderworpen aan zijn eerste midseason ooit. Meer van dat in 2024, Louis?

  • De crew en cast van Familie verzamelde begin dit jaar op de set van 'de Jan & Alleman' om voor het eerst de midseason te bekijken. En, jawel, goedgekeurd vanaf de allereerste minuut!

Terwijl wij alweer op weg zijn richting de opnames voor de seizoensfinale, werd Familie deze week als kers op de taart genomineerd voor de Kastaars!, de mediaprijzen voor Vlaams TV-, radio- en online talent.

Stem jij Familie mee naar de titel van 'Fictiereeks van 2023'?